Apparaten snelheidscontrole niet in werking

De snelheidscontroleapparaten die het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft ontvangen, zijn nog niet in werking. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft 75 van deze apparaten, zogenaamde laser guns, met een totale waarde van SRD 973.000 overhandigd aan het Korps Politie Suriname. De snelheidsmeters zullen worden verdeeld onder de verschillende ressorten, zodat de verkeerscontroles beter worden uitgevoerd.
Volgens een betrouwbare bron beschikkende de ressorten nog niet over deze apparaten, omdat die nog niet terug zijn van het keuringsinstituut. De apparatuur moet gekeurd worden voor gebruik. Volgens de bron zijn de wetten op dit stuk in kannen en kruiken. De laser guns zijn niet nieuw voor Suriname. De politie heeft er altijd gebruik van gemaakt tijdens wegcontroles.

error: Kopiëren mag niet!