Betonnen brug Calcutta vertoont al verzakkingen

De betonnen brug te Calcutta-West aan de Saramaccarivier is nauwelijks overgedragen door het ministerie van Openbare Werken of het vertoont al verzakkingen. ‘Dit is zelfs met het blote oog zichtbaar’, zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani. Hij vermoedt dat een van de geheide palen is gezakt. Voor de bouw van de betonnen brug is een bedrag van SRD 641.000 betaald aan aannemingsbedrijf Haukes NV. De burgervader doet geen enkele vingerwijzing, maar legt de nadruk op dat er controle moest zijn gedurende de werkzaamheden. Ook is het belangrijk om de bodem eerst grondig te onderzoeken alvorens een betonnen brug neer te zetten. ‘Er is zoveel uitgegeven voor de investering. Het betreft een duurzame investering. Maar jammer dat het zo is afgelopen.’
Ramdhani zegt met nadruk dat de brug nog niet is opgeleverd. Misschien is het nodig om de brug te herstellen alvorens deze wordt opgeleverd. ‘Wij hebben zoveel projecten uitgevoerd, waarbij er bruggen zijn gebouwd op Kalebaskreek, Loksi Bon en Totti kamp. Die zijn nog steeds in prima staat. Moeten de bewoners van Calcutta en omgeving zo een pech hebben.’ Alvorens de betonnen brug werd neergezet, moesten de bewoners het decennialang doen met een houten loopbrug, die in een totaal vervallen staat verkeerde. Begin juni van dit jaar werd een aanvang gemaakt met de bouw van de betonnen brug. Het betrof de eerste betonnen brug voor het district. ‘Het is een geweldige ontwikkeling. Het woon- en leefmilieu van de bewoners wordt op deze manier geriefelijker gemaakt’, zei districtscommissaris Arunkumar Ramdhani, die ook te Calcutta is geboren, bij het heien van de eerste paal.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: