Brug Suriname – Guyana een stap dichterbij

De brug over de Corantijnrivier die Suriname en Guyana moet verbinden, is een stap dichterbij. Dit deelde minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken mee aan Guyanese journalisten tijdens zijn werkbezoek aan het westerbuurland op dinsdag. In bijzin van zijn counterpart van Guyana, minister Carolyn Rodrigues-Birkett, verklaarde Lackin dat beide landen reeds een schrijven hebben gestuurd naar de Inter-American Development Bank (IDB) om de feasibility studie te financieren. Hij gaf ook aan dat een aantal landen al interesse heeft getoond om deze brug te willen bouwen. Men spreekt van bruggenbouwers uit Brazilië, India, China en Nederland. De brug over de Corantijnrivier was een van de beloftes die president Desi Bouterse had gemaakt tijdens de verkiezingen en na zijn inauguratie als president.
Bij de ontmoeting tussen Lackin en Rodrigues-Birkett is er ook gesproken om de onderhandelingen omtrent het grensdispuut tussen Suriname en Guyana te hervatten. Het betwist Tigri-gebied wordt al lange tijd bezet gehouden en geclaimd door Guyana. Sinds het aantreden van de regering Bouterse zijn de gesprekken omtrent dit punt op een heel laag pitje gezet. De volgende ontmoeting tussen de buren zal over zes maanden plaatsvinden in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!