VSMB en Melkcentrale brengen bezoek aan LVV-minister

Op uitnodiging van de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Hendrik Setrowidjojo, hebben de Vereniging Surinaamse Melkboeren (VSMB) en de directie van De Melkcentrale een bezoek gebracht aan het ministerie. Het bezoek is bedoeld om de minister te informeren over de huidige stand van zaken binnen de melksector. Er zijn gesprekken gevoerd met de minister over onder andere het hoge alcoholgehalte van ongeveer 85% dat wordt gehanteerd door De Melkcentrale bij de keuring, met het gevolg dat de melk bederft. Eerder is door de voorzitter van VSMB aangegeven dat 72% gangbaar is voor de wereldmarkt. De oorzaak zou volgens hem niet liggen bij de melkboeren. Setrowidjojo zal verder gesprekken voeren met zijn directie en de directie van De Melkcentrale om te komen tot een duurzame oplossing voor beide partijen.

error: Kopiëren mag niet!