Dc Bink vraagt Dordrecht netter om te gaan met vuil

De districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, vraagt de bewoners van Dordrecht (tussen Jachtlust en Lust en Rust) om beter om te gaan met vuil. Ze zegt dat er indertijd speciale rekken waren geplaatst op vaste plaatsen, zodat de bewoners hun vuil kwijt konden. Echter houden de bewoners zich niet aan de ophaaldagen van de vuilwagens en gooien ze elke dag vuil in de rekken. ‘Dat is niet alles. Er wordt ook nog grof vuil overal gegooid, van ijzerwaren, autowrakken, karpet tot dierenresten. Ik heb een aannemer gehuurd om het vuil, dat door de gemeenschap zo achteloos was achtergelaten, op te ruimen. Tot overmaat van ramp is een van de arbeiders van de aannemer ernstig gewond geraakt. Hij moest naar de Spoedeisende Hulp worden vervoerd.’
De dc zegt dat de aannemer en diens arbeider zoveel gevaarlijk grof vuil niet hadden verwacht in de rekken. ‘De mensen gooien ook nog alles op de grond, terwijl we speciale rekken hebben laten zetten, zodat het vuil netjes wordt opgestapeld en honden niet eraan kunnen gaan. Dit kan toch niet? Dit is helemaal niet mooi voor ons district’, zegt de dc vol ongenoegen. Ze doet een oproep aan de gemeenschap om geen grof vuil meer te dumpen en zich te houden aan de ophaaldagen van de vuilniswagens. ‘Er mag alleen op de woensdag en zaterdag vuil worden gezet en ik vraag ook nogmaals om alleen huisvuil te zetten’, eindigt ze.
 Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!