Guyana zal backtrack niet erkennen

Guyana blijft bij het standpunt dat de backtrackroute niet de legale ingang tot dit land is. Onze westerburen vinden dat de veerverbinding tussen South Drain en Moleson Creek de enige legale haven is om Guyana binnen te treden en te verlaten. Dit standpunt is ook kenbaar gemaakt tijdens het bezoek van de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, aan zijn Guyanese collega, Carolyn Rodrigues-Birkett, dinsdag in het Grand Coastal Hotel in Guyana. Volgens de Guyanezen is Suriname hard aan het lobbyen om de backtrackroute te reguleren en later te legaliseren. Honderden personen maken dagelijks gebruik van deze route om Guyana en/of Nickerie aan te doen.
De gesprekken tussen Lackin en Rodrigues-Birkett gingen meer over de ontwikkelingen na de ontmoeting tussen de presidenten Desi Bouterse en Donald Ramotar in februari dit jaar. Verder waren er gesprekken op bilateraal niveau. Tijdens Bouterse’s bezoek aan Guyana zijn er gesprekken geweest over de aanpak van de criminaliteit aan de grenzen en de te bouwen brug over de Corantijnrivier. Beide landen zijn het over eens dat voor de financiering van deze brug ze bij de Inter-American Development Bank (IDB) zullen aankloppen. Sinds Bouterse aan de macht is in Suriname, is er weinig aandacht voor het grensdispuut in het betwist Tigri-gebied.
 

error: Kopiëren mag niet!