‘Vonnis bevestigt noodzaak herziening Terugroepwet’

“Het vonnis is voor mij een bevestiging dat de Terugroepwet serieus herzien moet worden”, zegt voorzitter Lothar Boksteen van het Centraal Hoofdstembureau Suriname (CHS) in een reactie op het kort geding over de case Diana Pokie en Waldi Ajaiso. De rechter besliste gisteren dat het royement van de twee  leden door de partij BEP wordt opgeschort. De zaak is verwezen naar de gewone rechter, waar de bodemprocedure wordt ingezet. Boksteen zegt dat de uitspraak  ook betekent dat de twee leden nog parlementariër blijven totdat de uitspraak in de bodemzaak gedaan is.   Over het feit dat Heintje Sampie en Ronny Albitrouw reeds bewilligd hadden, zegt Boksteen dat hij geroepen was te handelen conform de wet. Daarin staat duidelijk de procedure bij terugroeping aangegeven. Boksteen zegt dat met deze uitspraak nu  jurisprudentie bestaat.
Pokie zei kort na de uitspraak aan Dagblad Suriname dat zij en Ajaiso door het volk gekozen zijn voor de periode 2010- 2015  en niet eerder zullen of kunnen aftreden.  Er zijn tijdens het rechtsproces zaken aan het licht gekomen waar het CHS niets van afwist. Pokie zegt dat zij nooit de intentie had over te stappen naar een andere partij. “Ik ben BEP’er, ben gekozen BEP’er en zal BEP’er blijven”, aldus Pokie.

error: Kopiëren mag niet!