Jonge Surinamers naar Cuba voor studie Geneeskunde

Op zondag 19 augustus 2012 zijn 10 jonge Surinaamse studenten naar Cuba vertrokken voor het volgen van de studie Geneeskunde. De studenten, die geselecteerd zijn door het Surinaamse ministerie van Onderwijs, zullen voor een periode van 5 jaren Geneeskunde studeren met studiebeurzen door Cuba ter beschikking gesteld. De nieuwe groep studenten is deel van een groep van meer dan 60 jonge Surinamers, die thans ouderejaarsstudenten Geneeskunde zijn op Cuba.  De studenten zullen studeren aan de Escuela Lationoamericana de Ciencas Medicas (de Latijns-Amerikaanse School voor Medische Wetenschappen), gelegen in het westen van de stad Havana.
Thans studeert in Cuba een totaal aantal van 29.300 bursalen, afkomstig uit 115 landen. Uit dit aantal zijn 18.800 bursalen afkomstig uit 32 landen van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Deze nieuwe medische studiebeurzen zijn een herbevestiging van de banden van vriendschap en solidariteit tussen de regering en het volk van Suriname en Cuba.

error: Kopiëren mag niet!