Indonesische ambassade herdenkt 67 jaar onafhankelijkheid

Op 17 augustus 1945 riep Indonesië de onafhankelijkheid uit, die echter pas op 27 december 1949 door Nederland werd erkend. De Republik Indonesia wordt geproclameerd op 17 augustus 1945. Het is de dag van de Proclamatie, de dag waarop Soekarno voor zijn huis in Djakarta de rood-witte vlag plant en de zelfstandige republiek Indonesia uitroept. Twee dagen na de capitulatie van Japan is de situatie chaotisch en de Nederlandse regering denkt er niet over om de republiek te erkennen. De Indonesiërs moeten op de officiële soevereiniteitsoverdracht nog twee oorlogen en meer dan vier jaar wachten, tot 29 december 1949. Nederland erkent 17 augustus 1945 als datum van onafhankelijkheid in 2005.
De Indonesische Ambassade in Suriname heeft afgelopen maandag ter gelegenheid van het feit dat Indonesie 67 jaar geleden onafhankelijk werd van Nederland en de Ied Ul Fitre feest een open dag gehouden. Tijdens deze dag waren ook de minister van Binnenlandse Zaken, Landbouw, Veeteelt en Visserij en Sport- en Jeugdzaken aanwezig.

error: Kopiëren mag niet!