Een vakantiedag buiten de stad


Alle glo- en voj-leerlingen hebben afgelopen vrijdag hun rapporten overhandigd gekregen. De meeste kinderen zijn bijzonder blij, omdat zij over zijn naar de volgende klas of geslaagd zijn. Sommigen moeten hierdoor naar een nieuwe school. Er zijn echter ook leerlingen die het afgelopen schooljaar niet met succes hebben afgerond. Zij moeten zich het komende schooljaar extra inzetten. In elk geval is het nu vakantietijd. Het is de juiste tijd om naar de verschillende recreatieoorden te  trekken. Dagblad Suriname was ook buiten de stad. Op één der recreatieoorden trof de krant een aantal jongeren aan. Het waren schoolgaande jongeren, aan wie wij enkele vragen stelden.  Zo wilden  wij van hen weten wat  zij later willen worden en hoe zij hun eerste vakantiedagen hebben ervaren. Hieronder volgen de reacties
Shevam Nibar:

 ¨Redelijk goed schooljaar¨

“Ik ben 12 jaar en ik zit op de Savitrischool . Vrijdag 17 augustus heb ik mijn rapport gekregen. Ik ben over naar de tweede klas mulo. Dit schooljaar was redelijk voor mij. Ik heb mijn best gedaan en ik word door mijn ouders verwend. Mijn vakantie is heel goed begonnen. Ik ben van plan om verder te studeren. Ik wil dokter worden. Hiervoor word ik gestimuleerd en bijgestaan door  mijn ouders.”
Shaveta:

 “Onderwijzeres worden”

 “Ik zit op OS Houttuin en ik ben over naar de vijfde klas. Ik zal heel hard mijn best doen om onderwijzeres te worden. Want dan kan ik later ook van mijn vakantie genieten.  Scholen hebben in het hele jaar ongeveer  3 maanden vakantie. Bij alle andere baantjes is dat niet het geval. Ik ben met mijn familie en kennissen buiten de stad geweest.”
 Rinesh Ghirao:

 ¨Ben heel blij¨

“Ik ben 14 jaar en zit op Sarasvati muloschool. Ik ben over naar de derde klas.  Ik weet nog niet wat ik wil worden. Maar ik  streef  ernaar om te studeren tot ik de titel van Bachelor of Science heb bereikt. Tot nu toe ben ik nergens echt gaan wandelen. Dat komt nog. Ik ben heel blij en heel erg trots op mezelf.”
Shristy:

 “Arts worden”

Shristy is pas zeven jaartjes jong en zij wil graag arts worden. Zij is overgegaan naar de tweede klas. Van de meisjes is zij de knapste leerling in haar klas. “Ik ga hard werken om zo door te gaan. Ik wil altijd de beste van de klas zijn. Ik ben samen met mijn ouders en families buiten de stad geweest. De vakantiedagen zijn om pret te maken en om te ontspannen. Wij moeten naar de mooie delen van ons land gaan en wij moeten ons land beter leren kennen. I love Su.”
Vijay:

 “Ik wil ingenieur worden”

“Ik ben 14 jaar oud en ik heb dit schooljaar met succes afgerond. Ik ben over naar de derde klas mulo. Ik ben van plan “te springen”  naar de middelbare school  als ik volgend schooljaar voor de toets slaag.  Ik wil graag ingenieur worden. Tijdens de  schoolperiode moet je echt blokken. Maar de vakantie moet je gebruiken om te ontspannen. Voor de ontspanning ben ik met familie buiten de stad geweest. Het is heel goed om ons eigen land te leren kennen. Zodoende leer je veel meer.”
Akshata:

 “Wil graag dokter worden”

Akshata is 10 jaar en zij is over naar de vijfde klas. Ook zij wordt door haar ouders flink verwend. Omdat zij heel goed heeft gewerkt, mocht zij met haar ouders gaan uiteten. Akshata geeft aan dat zij graag dokter wil worden.

error: Kopiëren mag niet!