Militair voor seks met minderjarige veroordeeld tot 4 maanden

De militair A.J. die een liefdesrelatie onderhield met een 14-jarig meisje, moest zich daarvoor verantwoorden bij de krijgsraad. Nadat beide partijen het met elkaar eens waren, hebben zij besloten om seks met elkaar te hebben. De verdachte heeft een aantal keren vleselijke gemeenschap gehad met de minderjarige. Omdat het om een minderjarig kind gaat, heeft de krijgsraad A.J.  tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, gevonnist.
In deze zaak had de auditeur-militair een strafvoorstel van 12 maanden geheel voorwaardelijk gevorderd. De verdachte werd bijgestaan door advocaat Irvin Kanhai. Het slachtoffer werd gehoord. Zij is bereid met de verdachte in het huwelijksbootje te stappen. Zij gaf de krijgsraad te kennen dat zij van de verdachte houdt en omgekeerd zou dat ook het geval zijn. De verdediging heeft de rechter gevraagd om A.J. naar huis te sturen, omdat er geen sprake zou zijn van verkrachting. Het meisje heeft vrijwillig meegedaan.
De krijgsraad heeft het strafvoorstel van de auditeur-militair gemitigeerd van 12 maanden naar 4. A.J. blijft nog in arrest en heeft nog enkele dagen te gaan.
Saskia Bandhan        

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: