Drugskoerier barst in tranen uit na uitstel

De 51-jarige Elizabeth J. barstte vrijdag in tranen uit toen zij van de rechter hoorde dat haar strafzaak verdaagd is naar oktober. Elizabeth heeft de Wet verdovende middelen overtreden. Op 8 mei van dit jaar begafzij zich naar de luchthaven. In haar ruimbagage werd een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De vrouw ging samen met haar dochter op reis. Echter waren hun bestemmingen niet dezelfde. Elizabeth zou naar Nederland vertrekken en haar dochter naar de Franse kant. Zowel in de koffer van de verdachte als in die van de dochter werd in totaal ruim  4 kilocoke aangetroffen.
Het verboden spul was in de dubbele bodem van de reiskoffers verborgen. De vrouw gaf aan dat zij op de hoogte was van het drugstransport. Echter wist zij niet dat de persoon die haar had benaderd, veel meer dan afgesproken in de koffer had geplaatst. Elizabeth gaf aan dat alles voor haar werd betaald. Ze is overgegaan tot de daad omdat ze in financiële problemen verkeerde. Verder had ze de kosten van haar dochter zelf betaald. Tijdens de aanhouding werd op de verdachte Euro 700 en 35.540 Guyanese dollars aangetroffen. De verdediging van Elizabeth was niet aanwezig op de zitting. Rechter Daniëlle Karamatali stelde deze zaak uit naar oktober. Op die dag wordt deze zaak voortgezet. Elizabeth blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan 
 

error: Kopiëren mag niet!