Surinaamse selectie naar Carebaco International op Santo Domingo

Op vrijdag vertrok onze nationale badmintonselectie richting Santo Domingo voor deelname aan de Carebaco International Championships 2012. Deze worden gehouden van 23 tot en met 26 augustus 2012. Deelname aan deze Caribische kampioenschappen leek vanwege geldgebrek moeilijk op gang te komen, maar uitzending is mogelijk gemaakt door sponsoren en een significante bijdrage van de ouders. De selectie telt 16 spelers, te weten Mitchel Wongsodikromo, Irfan Djabar, Dylan Darmohoetomo, Redon Coulor, Sören Opti, Alrick Toney, Alroy Toney, Mitch  Nai Chung Tong, Crystal Leefmans, Santusha Ramzan, Quennie Erisa Pawirosemito, Rugshaar Ishaak, Priscila Tjitrodipo, Quennie Pawirosemito, Sherifa Jamesson en Shemara Lindveld. De heer Brunings is afgereisd als coach en E. Ramzan als chef de mission.
Dit is de selectie, aangevuld met 2 spelers, die het vorig jaar in Barbados goud behaalde in het landenklassement senioren en zilver bij de junioren. Ook brachten zij 8 goud, 3 zilver en 6 bronzen medailles terug uit het individuele klassement. Het veld zal ook dit jaar weer erg sterk bezet zijn. Alle onderdelen komen aan bod, met name de herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en het gemengd spel. Volgens de inschrijving wordt het een zwaar bezet toernooi, waaraan 11 landen deelnemen: Barbados, Suriname, Trinidad, Jamaica, Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, Martinique, Guatemala, Canada, Scotland en New Zeeland. Het aantal deelnemers aan het landentournament bedraagt 75 bij de senioren en 160 bij de junioren. Wij hopen dit jaar onze titel te kunnen prolongeren.

error: Kopiëren mag niet!