Politie zichtbaar aanwezig in Nickerie gedurende vakantie

Voor de vakantie zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen in Nickerie door de zichtbaarheid van de politie te vergroten. Dit zal gepaard gaan met verhoogde wegcontroles, waarbij gelet zal worden op de rijsnelheid, zegt districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh. Hij heeft al gesprekken gevoerd met gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop. Van deze verhoogde alertheid was ook sprake in de paasvakantie en met succes. Die vakantieperiode was ‘ongelukvrij’ zegt de dc. Gedurende de vakantie is er een verhoogde stroom van toeristen en bezoekers naar het rijstdistrict. Voorts is er op 7 en 8 december de Avondtweedaagse.
Vooral South Drain, Zeedijk en het veerplein te Canawaima langs het strand zijn geliefde plekken voor bezoekers. Daarnaast behoren Nieuw Nickerie en de markt in Nickerie ook tot trekpleisters. De vele hotels en motels zijn in het district in de vakantie volgeboekt. Hij adviseert bezoekers om voor de Avondtweedaagse ruim van tevoren te reserveren. Ook woonhuizen worden grif verhuurd. ‘Het is voorgekomen dat personen in hun wagens moesten overnachten.’
De burgervader drukt bezoekers op het hart niet in beschonken toestand plaats te nemen achter het stuur. Een reis vanuit Paramaribo naar het rijstdistrict moet niet beginnen met alcoholgebruik. ‘Laat de autobestuurder niet dronken zijn’, waarschuwt de dc. ‘Weggebruikers moeten verder hun snelheid in de gaten houden. Het geeft ons een goed gevoel wanneer de vakantie afgesloten wordt zonder ongelukken.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!