VHP maakt zich ernstige zorgen om energiesituatie

De VHP maakt zich zorgen om een tekort aan energie, dat er momenteel zou bestaan. ‘Vele burgers en bedrijven zijn de dupe van ‘load shedding’. Hierbij schakelt de EBS bewust hele buurten af, omdat er gebrek is aan energie met alle gevolgen van dien. De oorzaak van dit energiegebrek kan op conto van deze regering worden geschreven’, zegt de VHP in een bericht. ‘In de afgelopen 2 jaar is er in het geheel niet geïnvesteerd in nieuwe energiecentrales. Dit terwijl er reeds vergevorderde plannen waren opgesteld door de vorige regering om op een efficiënte wijze in de groeiende energiebehoefte te voldoen.  Vanwege financiële belangen is geen van deze plannen uitgevoerd door deze regering.’
‘Zo is het bekend dat Staatsolie vergevorderde plannen had om haar centrale op Tout Lui Faut uit te breiden met twee machines van 17 megawatt. Hiertoe was reeds overeenstemming bereikt met de Finse leverancier Wartsila. Dit blijkt onder andere uit het feit dat er een aanbetaling van enkele miljoenen US-dollars was gedaan aan Wartsila. De nieuwe machines zouden op tijd zijn geleverd en er zou geen energietekort zijn.’
‘Echter is uit betrouwbare bronnen vernomen dat door de president de opdracht is gegeven deze belangrijke uitbreiding door Staatsolie stop te zetten. In plaats daarvan werd aan Staatsolie de opdracht gegeven haar nieuwe energiecentrale te kopen via een loyalist van de NDP. Dit, voor een prijs van meer dan 50 miljoen USD, zonder enige openbare aanbesteding of dat bekend is hoe dit bedrag is opgebouwd.’
De VHP vindt het van belang het publiek te informeren over de oorzaak van het huidige energietekort waarvan het volk nu de dupe zou zijn. ‘De VHP roept de regering op een eind te maken aan dit corrupte beleid en Staatsolie, die een baken van licht is in onze samenleving, niet te politiseren en te gebruiken voor eigen financieel belang.’ De VHP-fractie zal volgende week in DNA een spoed bijeenkomst van het parlement vragen over de ‘precaire energiesituatie’.

error: Kopiëren mag niet!