Rekruten moeten nu al rekening houden met vriendenkring


De introductieperiode van de meest recente Elementaire Politieopleiding van dit jaar is in het Jan Starke Opleidingscentrum te Zanderij 1 afgesloten. Bij die gelegenheid zijn in totaal 171 rekruten toegesproken door de minister van Justitie en Politie, de waarnemend korpschef en de voorzitter van de Politiebond. De rode draad in alle toespraken was de hoge mate van integriteit en plichtsbesef die van de politieambtenaar vereist wordt. De oproep was om de juiste attitude en houding  aan de dag te leggen naar de burgerij toe.
Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gaf in zijn speech aan dat de rekruten nu al rekening moeten houden met vrienden die zij eropna houden. Rekruten moeten het hart op de juiste plaats hebben en zich collegiaal opstellen. Hij benadrukte ook dat politiefunctionarissen de organisatie moeten helpen behoeden van negatieve beïnvloeding. Zaken die de organisatie kunnen schaden, moeten worden gerapporteerd aan de daarvoor in aanmerking komende superieuren. De minister gaf in zijn speech aan dat de rekruten elkaar moeten stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.
Na de toespraken was er een gezellig samenzijn met voordrachten, poëzie en komische schetsjes van de rekruten. De rekruten zijn al teruggekeerd naar Paramaribo. Vanaf de Duisburglaan hebben zij gemarcheerd naar het Politieopleidingscentrum onder begeleiding van de drumband en de politiekapel.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: