Kanalen Coppename-gebied bedreigd met dichtslibben

Vanwege het niet regelmatig opschonen van de afvoerwegen, is het gevaar van dichtslibben van de kanalen in het Coppename-gebied in Coronie erg groot. NDP-assembleelid Remie Tarnadi zegt dat de kanalen jaren niet zijn opgeschoond en uitgediept, waardoor ze reeds dichtslibben aan zeezijde. Vanwege structureel achterstallig onderhoud monden de kanalen uit in een open zwamp. De jarenlange afgravingen van schelpritsen, die dienen als natuurlijke wering tegen het overtollige water, vormen met de dichtbegroeide kanalen een serieuze bedreiging voor de  landbouw in Coronie. Volgens Tarnadi staan de landbouwpercelen de laatste tijden vaker blank vanwege deze ontwikkeling. Het assembleelid meent dat het onderhoud van deze kanalen valt binnen het beleidsgebied van het ministerie van Openbare Werken (OW).

error: Kopiëren mag niet!