Militair kreeg seks als gift van minderjarige vriendin

De militair D.B., die seks als gift op zijn verjaardag kreeg, is tot 3 maanden feitelijk celstraf veroordeeld. De verdachte had gedurende een periode van anderhalf jaar verkering met een 14-jarig meisje. Op 19 juni 2012 heeft het slachtoffer haar geliefde seks aangeboden. Volgens verklaring van het slachtoffer heeft zij vrijwillig vleselijke gemeenschap gehad met D.B. Beide partijen zijn bereid te trouwen. Echter zijn de ouders van het slachtoffer daar niet mee eens. Deze zaak is aan het rollen gekomen toen het meisje zich anders op school begon te gedragen. Een leerkracht ontdekte dit en speelde het door aan de ouders van het minderjarige kind. Visum van de arts wees uit dat het meisje geen maagd meer was.
De auditeur-militair had een strafvoorstel van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, geëist tegen D.B. Advocaat John Moerahoe die de verdachte verdedigde, verzocht de rechter om gelet op de omstandigheden een veel mildere straf op te leggen. Hij gaf aan dat beide partijen het eens waren. Bovendien is het vrijwillig aan toegegaan. Ze zijn ook bereid te trouwen, als het zover is. De verdediging gaf aan dat de militair en de minderjarige een liefdesrelatie met elkaar hadden.
De krijgsraad heeft seks met een minderjarige, wettig en overtuigend bewezen geacht. De veroordeelde militair is 8 jaar ouder dan de minderjarige. Uiteindelijk veroordeelde de krijgsraad D.B. tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk. D.B. heeft nog enkele weken te gaan.
Saskia Bandhan             

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: