Xiomara Getrouw, een atlete waarmee men rekening moet houden

Xiomara Getrouw is een atlete waarmee wij rekening moeten houden. Zij is namelijk een triatlon atlete die al verschillende prijzen in de wacht kunnen slepen, kan de toekomst van Suriname zijn op internationaal niveau. Zo heeft zij tijdens de staatsolie zwemmarathon bij de dames op de eerste plaats geëindigd en zesde overall van de 88 deelnemers. Bij het IGS spelen eindigde ze bij het onderdeel wielrennen op de derde plaats.
Begin dit jaar eindigde ze ook op tweede plaats bij junioren klasse tijdens de Bigi Broki Waka en 5de overall bij de dames.  Ze won verder 2 medailles in hetzelfde jaar tijdens de Anthony Nesty open zwemwedstrijden, goud(100m rug) en zilver(100m borst). Ook tijdens de Neptunes Sprint zwemwedstrijden won ze  goud(50m rug),  zilver(50m vlinderslag) en brons(50m borst).
‘Mijn doel is om mijn studie in talen in Amerika verder voort te zetten en daarnaast ook aan sport te doen. Momenteel ben ik student aan de Alpha Max Academy en wenst ook een keertje mee te doen tijdens de Olympische Spelen’, zegt Xiomara Getrouw aan Dagblad Suriname.
‘ Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan een internationale triatlon wedstrijd die in Zwitserland werd gehouden en het is niet goed gegaan. Daar zie je dat men veel zwaarder traint en men krijgt ook begeleiding van een triatlon trainer. In Suriname hebben wij geen triatlon trainer waardoor ik ook niet alle aandacht wil vestigen op triatlon. Het was wel een ervaring rijker, maar voor dat ga ik niet. Ik wil gewoon prijzen winnen en geen ervaringen op gaan doen’, zegt de zestien jarige atleet.
‘ ik ben nu in voorbereiding voor de youth Olympisch die in het jaar 2014 wordt gehouden en de wereldkampioenschappen voor triatlon. Ik wil ook de sporters van Suriname zeggen: “ als wat je doet moet inzetten, dan zal de doel zeker bereikt worden”’, zegt Xiomara Getrouw.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: