UPS helt richting VHP

De Unie van Progressieve Surinamers, de UPS, helt richting de VHP om eventueel te kunnen opgaan binnen deze politieke partij. Ondervoorzitter van de VHP Radjkoemar Randjietsingh geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen dat er inderdaad gesprekken zijn gevoerd met de UPS. ‘We voeren gesprekken met een ieder die belangstelling toont voor de VHP.’  Randjietsingh benadrukt evenwel dat het aan de partijstructuren is gelegen voor het nemen van een besluit voor het wel of niet opgaan binnen de VHP.
De partijtopper voegt er aan toe dat indien de beslissing wordt genomen om op te gaan binnen de VHP, dit uiteraard toe te juichen is. Dit zou volgens hem eventueel ook betekenen versterking van de partij. ‘We zijn blij dat er personen zijn die denken als wij.  Zij zien dat de partij de goede richting opgaat en zijn bereid tot de partij te behoren. Dit waarderen wij.’
De  voorzitter van de UPS, Henry Ori, weigerde echter om Dagblad Suriname hierover te woord te staan. Hij is van oordeel  dat hij niet op een juiste wijze wordt behandeld door dit medium. ‘En daar heb ik nu genoeg van, zegt hij zelf. Gedurende de afgelopen regeringsperiode deden ook geruchten de ronde dat de UPS binnen de VHP zou opgaan. Echter, veranderde Ori toen zijn koers en koos hij voor de PL, die deel uitmaakt van de Volksalliantie. Hem zou namelijk de ministerstoel van Onderwijs en Volksontwikkeling zijn beloofd. Hoewel de PL toen deel uitmaakte van de coalitie, is deze beloofde stoel echter nooit aan Ori gegeven.
 Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!