Ondanks belofte, toch bivakkerende ouders

Ondanks de belofte van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) hebben ouders van pasgeslaagden van de zesde klassen moeten bivakkeren voor de scholen. Een ouder vertelt aan Dagblad Suriname dat hij in de avond van 13 augustus niet heeft geslapen, omdat hij steeds weer naar de school reed om te kijken of er bivakkerende ouders waren. En warempel rond drie uur in de ochtend van 14 augustus zag hij de eerste persoon die zich kwam ophouden voor de school. Volgens deze ouder praat deze minister meer dan ze doet. Ze zit vol met plannen, maar kan geen van ze waar maken. Ouders hoefden niet te bivakkeren. Er zouden lokalen bijgebouwd worden en er zouden kleinere klassen komen. “Ik ben benieuwd wat ervan waar zal zijn wanneer het nieuwe schooljaar begint”, zegt deze ouder schertsend.
Een andere ouder vertelt dat zij ook vanaf vijf uur in de ochtend was gaan bivakkeren voor de school van de keuze van haar kind. Zij heeft geluk gehad dat haar dochter ingeschreven is. Zij heeft van de schoolleider begrepen dat de school slechts 80 leerlingen kan accommoderen, terwijl 200 leerlingen zijn ingeschreven. Deze leerlingen zullen op een nader te bepalen tijdstip vernemen of zij wel geplaatst zullen worden op deze school. Voor de leerlingen alsook de ouders is dit niet prettig, omdat zij in het ongewisse zijn. Er is geen garantie dat een leerling op de school van zijn of haar keuze wordt ingeschreven.

error: Kopiëren mag niet!