Regina Chin: Van alles kan je iets creatiefs maken

Regina Chin woont al jaren in Nederland. Zij is als docent verbonden aan het Openbaar Onderwijs Gemeente Rotterdam. Zij verzorgt AVO, drama en taallessen voor inburgeraars.  Enkele jaren geleden kwam ze op het idee om uit al het vuil dat ze tegenkomt,  iets creatiefs te maken. Ik ben altijd al een creatief mens geweest. Maar al langer dan 3 jaren verzorg ik workshops voor mensen die het niet zo breed hebben en ook voor gehandicapte kinderen. “Ik wil dat zij van alles en nog wat, zelf iets maken, zodat ze dan niet steeds weer alles hoeven te kopen”, vertelt Regina. Ik ben al sedert juli in Suriname en heb een aantal workshops gehouden met het doel anderen te leren hoe zij zelf creatief bezig kunnen zijn. Hierdoor krijg je dan ook een situatie dat er minder vuil overblijft. Met al die plasticflessen die hier en daar op straat liggen, kun je iets maken. Regina benadrukt dat je alles kan gebruiken om iets te maken. Ze heeft bijvoorbeeld van een oude plaat een leuke vaas of kom gemaakt; van papier maakt ze een leuke tas; van een fietsband een riem; van twee autobanden een stoel; van een das een tasje om je mobiel erin te stoppen. Volgens Regina moet je gewoon steeds creatief denken en zijn, dan kan je van alles er uit halen.  Ze hoopt dat mensen geen vuil meer zomaar weggooien, maar iets nuttigs ermee doen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: