Bushouders ontvangen uiterlijk vrijdag achterstallige subsidiegelden

Directeur Thelma Douglas van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft voorzitter John Mahadewsingh van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) telefonisch verzekerd dat de regering uiterlijk 17 augustus de achterstallige subsidiegelden uitbetaalt. Het gaat om ongeveer 9 miljoen Surinaamse Dollars (SRD) voor een periode van 5 maanden. Ondanks de dreigementen zullen de bushouders met deze toezegging het openbaar vervoer niet lamleggen.
PLO-voorzitter Mahadewsingh en de bushouders willen ondertussen af van de subsidie van SRD 1.50 per liter diesel die gegeven wordt door de regering. Zij vinden de subsidie tijdrovend, het gaat gepaard met administratieve rompslomp en door omstandigheden kan het voorkomen dat bushouders hun financiële tegoeden niet ontvangen. “We willen in 2013 een tariefsverhoging want dat is het beste. De subsidie blijft tot eind 2012 en we zullen dan met voorstellen komen. Als de regering niet wil meewerken aan een tariefsverhoging zullen we het misschien moeten afdwingen”, zegt Mahadewsingh. Bushouders hebben in de media kenbaar gemaakt dat een tariefsaanpassing met SRD 0.50 voor dit moment voldoende is.
De PLO is niet alleen ontevreden met het subsidiebeleid van de regering, maar ook met het besluit van TCT om buschauffeurs/bushouders onder 25 jaar te weren. Mahadewsingh weet dat meerdere buschauffeurs onder 25 jaar geruime tijd een bijdrage leveren aan het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er gezinnen waarvan de vader niet in staat is om te rijden, maar graag heeft dat zijn zoon van 23 of 24 jaar zijn busdiensten onderhoudt. “De PLO heeft al een gesprek met Douglas aangevraagd, maar de directeur heeft het voorlopig druk”, zegt Mahadewsingh.

error: Kopiëren mag niet!