15-15 voor veiligere verkeerssituatie

De launch van de ’15-15′ Verkeersmaand vond gisteren plaats op het ministerie van Justitie en Politie. Tot en met 15 september zal er extra aandacht aan het verkeer worden besteed. Tijdens deze vier weken mogen er geen verkeersslachtoffers vallen. Met ’15-15′ wordt begonnen aan het landelijk veiliger maken van de verkeerssituatie. De politie zal deze maand extra acties uitvoeren. Er zullen meer roadblocks opgezet worden. Alle 75 nieuwe snelheidsmeters zullen ingezet worden. De voorlichting wordt opgeschroefd.
De verkeersmaand werd afgekondigd door de minister van Justitie & Politie, Edward Belfort. Hij riep de gemeenschap op om serieuzer de verkeersregels in acht te nemen. “Laten we ervoor zorgen dat er in deze maand geen doden vallen. We weten allemaal hoe vreselijk de ongevallen zijn en wat voor gevolgen ze met zich meebrengen.”
De Verenigde Naties heeft de tijdsperiode 2010-2020 uitgeroepen tot het ‘Decennium van Verkeersveiligheid’. Het belangrijkste doel is om in die periode het aantal verkeersdoden overal ter wereld terug te brengen met minimaal 5 miljoen. Verkeersongevallen bezetten de elfde plaats op de lijst van doodsoorzaken in de wereld. Helmut Gezius, voorzitter van het Korps Senior Verkeersbrigadiers, gaf aan dat “als landen nu niet handelen, het cijfer zal stijgen naar de vijfde plaats in de komende tien jaren.” Gezius deelde mee dat onderzoek heeft uitgewezen dat verkeersongevallen doodsoorzaak nummer één zijn bij jongeren onder 30 jaar. Jaarlijks vallen er 1,2 miljoen doden en meer dan 20 miljoen gewonden in het verkeer.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!