53-jarige riskeert anderhalf jaar cel wegens ontucht

De 53-jarige Humphrey O., die een 13-jarig meisje ontuchtelijk zou hebben betast, riskeert anderhalf jaar celstraf. Zijn advocaat Johny Hussain betoogde gisteren dat de verdachte op 10 februari is aangehouden en het feit op 15 december 2011 zou zijn gepleegd. Volgens de verdediging is er een onzekere situatie ontstaan, omdat de verdachte pas twee maanden na het gebeurde is aangehouden. Hij gaf aan dat er een ander beeld kan zijn gewekt. Hij verzocht rechter Alida Johanns dan ook om de verdachte het voordeel van de twijfel te gunnen. Volgens de raadsman heeft hij ook tegenstrijdigheden in de verklaring van het slachtoffer opgemerkt.
Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte haar vier keren heeft betast. Uit een onderzoek bij de behandelende arts blijkt evenwel dat het meisje vaker op de poli is geweest. Ook zei de advocaat dat het meisje eerder misbruikt is geworden door iemand anders. Volgens de raadsman was de verdachte ten tijde van het delict ziek. Zowel de verdachte als de raadsman verzocht de rechter om hem voorlopig naar huis te sturen. De verdediging betoogde dat de verdachte de kostwinner is en dat hij kinderen te verzorgen heeft. De rechter stelde deze zaak uit naar 11 oktober.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!