3 oktober uitspraak in moordzaak Kalpoe

De uitspraak in de levensberovingszaak van de weduwe Wilma Kalpoe volgt op 3 oktober. Rechter Dinesh Sewratan kon wegens bijzondere omstandigheden gisteren niet aanwezig zijn op de zitting. Zijn collega rechter, Alida Johanns, nam waar voor hem met de bedoeling de zaken uit te stellen naar een andere datum. Op de volgende zitting zal de rechter uitspraak doen. Het slachtoffer werd op 4 november 2010 aan de Anton Dragtenweg op een tragische wijze om het leven gebracht. Volgens de officier van justitie, Duncan Nanhoe, heeft de politie de zaak slecht onderzocht. De sterke arm heeft vele zaken nagelaten. Om de hals van de overledene was een draad gewikkeld. Ook was er op de rug van de vrouw een voetspoor merkbaar. Echter heeft de politie deze zaken niet nader bekeken. In deze zaak was de verdachte, Mark C., aangehouden. Hij werd op verzoek van zijn raadsman eerder in vrijheid gesteld. Vanwege gebrek aan bewijs had de vervolgingsambtenaar vrijspraak voor deze verdachte gevorderd. Volgens Nanhoe heeft de dochter van de overledene op de zitting verklaard dat ene Ramdien, een vriend van haar moeder, veel meer zou weten over de moord op haar moeder.
De dochter had aangegeven dat Ramdien een geldbedrag van US$ 70.000 had geleend bij haar moeder met de bedoeling het te investeren. Hij ging vaker thuis bij mevrouw Kalpoe. Na de dood had de dochter die vriend op geen enkele rouwvisite gezien. Op de dag van de crematie was hij er wel. De dochter kreeg echter het gevoel dat hij niet zichzelf was. Mark werd bij deze aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!