Ajaiso rekent op terugdraaien terugroeping BEP

Parlementariër Waldi Ajaiso, die op 18 juli 2012 is teruggeroepen door de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), verwacht dat de rechter in kort geding zijn terugroeping en dat van Diana Poki ongeldig verklaart. “Ik denk dat de rechter de beslissing van het Centraal Hoofdstembureau zal vernietigen”, zegt Ajaiso. De in ongenade gevallen parlementariër blijft bij zijn standpunt dat BEP de bevoegdheid mist om hem terug te roepen.  “Als de rechter anders beslist, dan zal ik afstemmen met mijn juristen”, zegt Ajaiso.
A Combinatie-leider Ronnie Brunswijk heeft ondertussen haast met het toelaten van Romeo Albitrouw en Heintje Sampie tot De Nationale Assemblee. Brunswijk heeft de opvolgers van Poki en Ajaiso gevraagd om te bewilligen, echter wacht parlementsvoorzitter Jenny Simons de rechterlijke uitspraak rustig af. Zij heeft op de radio verklaard dat zij wil voorkomen dat het hoogste college van staat op een moment 53 leden gaat tellen in plaatst van 51. Ajaiso heeft geen zin om te reageren op de actie van AC-leider Brunswijk om zijn partijgenoten in DNA te krijgen. “Brunswijk heeft in een brief aan het CHS zelf geschreven dat de A Combinatie niet uiteen is gevallen en daar leven wij mee. Ik wil niet praten voor mijn beurt”, zegt Ajaiso.
Zowel Ajaiso als Poki is door de BEP geroyeerd en teruggeroepen, omdat zij vasthielden aan de A Combinatie ondanks BEP die samenwerking had verbroken. De partijdiscipline is ook niet hoog gehouden. De achterban van Poki en Ajaiso heeft ondertussen het aftreden van BEP-voorzitter Caprino Alendy en het terugdraaien van de terugroeping geëist. Dit ligt dit vandaag op het bord van de rechter in kort geding.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: