Vijf Go-GLO'ers Nickerie met schoolpakket verrast

Soetimin Marsidih verraste vijf Go-GLO’ers gisteren met een schoolpakket. Het gaat om drie leerlingen van OS Delhi en twee van OS Nieuw Nickerie. De Volksalliantie/ Pertjajah Luhur-parlementariër, die van huis uit Engels leerkracht is, heeft het goede resultaat dat het rijstdistrict Nickerie al 7 jaren achter elkaar heeft weten neer te zetten, niet zomaar voorbij laten gaan. “De zesdeklassers, hun ouders, leerkrachten en het inspectieapparaat van het onderwijs in Nickerie is in een hoerastemming. Ik heb het geheel completer gemaakt door mijn bijdrage te leveren in de vorm van schoolpakketten.” Het pakket bestaat dit jaar uit schriften, pennen, liniaal, veger, tekenschrift, tekengerei, correction fluid en een set voor Wiskunde.
Het GLO-onderwijs in Nickerie heeft een slagingspercentage van 76,08 weten te behalen. “Dit is 14,92 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. We zijn allen blij dat de leerlingen zich op een van de muloscholen in het district mogen inschrijven. Het doet mij goed dat het district dat ik vertegenwoordig, de beste resultaten neerzet. Met mijn handelingen probeer ik de leerlingen een extra push te geven in hun schoolloopbaan. En dat zie ik als mijn verantwoordelijkheid.” Soetimin heeft zelf als kleine jongen gezeten op de OS Delhischool. De school was in zijn schoolgaande jaren een RK-school. Inmiddels is het schoolgebouw aan renovatie toe, verneemt Dagblad Suriname van de parlementariër.
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!