50 leerlingen Ramanand Sewbaranschool naar mulo

 Alle 72 zesdeklassers van de Ramanand Sewbaranschool hebben gisteren de uitslag van hun glo–toets gehad. Als Dagblad Suriname aankomt op de school is er al een drukte van belang. Ouders, verzorgers en nieuwsgierigen dringen zich allemaal op voor het klaslokaal waarin de zesdeklassers hun uitslag zullen horen van het schoolhoofd en de leerkrachten. Zenuwachtig staren de leerlingen voor zich uit. ‘Ook de gangmakers zijn zenuwachtig en stil’, merkt een leerkracht op. En dan begint het. Na enkele bemoedigende woorden richting de leerlingen, leest het schoolhoofd vanuit een lange lijst de eerste naam luid op. De leerling loopt moeizaam, een weg banend tussen de andere leerlingen, naar voren. Zenuwachtig staat zij voor het schoolhoofd. Het is muisstil in de klas en ook buiten. Schoolhoofd Gayetrie Bharose kijkt streng naar de leerling. Daarna verschijnt er een glimlach. ‘Gefeliciteerd, geslaagd mulo.’ Een luid gejubel volgt. En zo ging het op deze school verder.
‘Ik ben zeer tevreden met de schoolresultaten dit schooljaar’, zei een lachende schoolhoofd Gayetrie Bharose na afloop aan Dagblad Suriname. De Ramanand Sewbaranschool te Livorno heeft 85% geslaagden. Dat komt volgens het schoolhoofd neer op 61 geslaagden: 50 leerlingen zijn geslaagd voor mulo, 10 voor lbgo en 1 leerling voor lto. Twee leerlingen hebben een ‘schooladvies’ en 9 leerlingen zijn afgewezen. Bharose verwachtte tussen de 70 en 75% geslaagden. Het vorige schooljaar kende deze school 75% geslaagden.
Het hoge slagingspercentage dit jaar is volgens Bharose te danken aan de inzet en motivatie van de leerkrachten en de leerlingen. Ook de ouders hebben een heel belangrijke bijdrage geleverd. ‘Als de ouders meehelpen, dan lukt het veel beter. Samen met de ouders bereiken wij veel meer met het kind.’ Volgens Bharose is uit de resultaten gebleken dat de leerlingen over het algemeen slecht hebben gewerkt met het vak Rekenen en heel goed hebben gewerkt bij de leervakken. Aan alle glo – geslaagden geeft Bharose het volgende mee: ‘Dit is de eerste ladder die je hebt bereikt in je leven, zet het goede voort en bereik meer in het leven.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!