Ontkennende moordverdachte betuigt spijt

“Meester mi sroto wang heer jari. Mie verloofde no wang trow nanga mi moro .Fu a sani diesi mi no jang toe dey. Ik heb echt veel spijt meester”, waren de emotionele woorden van de 34-jarige Charles A., die wegens moord terechtstaat. Hij wordt ervan verdachte het slachtoffer, Latnawatie Sardjoe, van het leven te hebben beroofd. Deze zaak vond gisteren geen voortgang omdat de advocaat, Stanley Marica, wegens omstandigheden niet aanwezig kon zijn op de zitting. Rechter Daniëlle Karamatali verdaagde de zaak naar 22 oktober. Zij gaf de verdachte te kennen dat zij niets kon doen met hetgeen hij naar voren had gebracht. Gisteren zou het Openbaar Ministerie haar strafvoorstel presenteren en de verdediging zou moeten pleiten.
Op 18 juli 2011 werd het lijk van de 52-jarige Latnawatie Sardjoe in een bosschage op een vuilnisbelt langs de Marinebasisweg te Domburg aangetroffen. Haar handen, voeten en hals waren gekneveld. De verdachte ontkent enige betrokkenheid. Hij liet wel los dat hij de vrouw twee keren thuis had afgezet en dat hij haar tante noemde. Het slachtoffer was van plan een wagen aan te schaffen. Aan haar schoondochter had zij verteld dat een kennis haar zou helpen met de financiering. De vrouw had een deel gespaard en een deel zou zij van een kennis ontvangen. Op die bewuste dag was zij van huis vertrokken om de wagen te kopen. Echter keerde zij nooit meer terug. Haar levenloze lichaam werd door bewoners van Domburg gesignaleerd. De verdachte werd op de volgende dag in verzekering gesteld. Hij ontkent alles. Uit onderzoek blijkt dat het lijk van de vrouw met een deel van een kartonnen doos was afgedekt. Tijdens huisonderzoek bij de verdachte werd het ander deel van de doos in zijn bergruimte aangetroffen. Ook het koord c.q. het touw waarmee de handen en de voeten van de vrouw waren vastgebonden, zijn op de werkplaats van de verdachte aangetroffen. Charles blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!