Startsein bouw laboratorium Viskeuringsinstituut

Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft gistermorgen het startsein gegeven voor de bouw van het laboratorium van het Viskeuringsinstituut. Dit laboratorium wordt gebouwd aan de Stresbalstraat te Bethesda.  De minister gaf aan Dagblad Suriname te kennen dat het residu- en veeteeltlaboratorium wel op het terrein van LVV komt te staan, maar het Viskeuringsinstituut (VKI) komt op Bethesda. De minister geeft aan dat het laboratorium op Bethesda zijn diensten beter ter beschikking kan stellen van de vissers, die voornamelijk daar gevestigd zijn. De vissersboten meren te Bethesda aan en brengen daar de gevangen vis aan land. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Remas. Remas heeft laatstelijk nog de kathedraal gerenoveerd. Het laboratorium moet eind dit jaar opgeleverd worden.
Op 17 november 2010 veroorzaakte een kortsluiting in een zekeringkast brand in het moderne laboratorium, meer bekend als het Caribisch Agrarisch Gezondheid- en Veiligheidsinstituut (Cahafsa). Het gebouw en inboedel, ter waarde van 2,9 miljoen Euro, gingen volledig verloren. Uit onderzoek van de Forensische Opsporingsdienst van de politie is gebleken dat men verzuimd had alle kabels goed te bevestigen in de hoofdzekeringkast, die zorgde voor de elektriciteitstoevoer. Daardoor raakte de kast oververhit, met als gevolg lichte vlammen die zich snel over grote delen van de vliering van het gebouw verspreidden. Het gebouw was nog niet verzekerd tegen brand.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!