Stanley Benschop: ‘Wij werken met feitelijkheden’

Politiecommandant Stanley Benschop benadrukt dat de politie met feitelijkheden het politionele werk doet. In de zaak van Asgarali Kalidien is al obductie gepleegd op het lichaam. Het slachtoffer zou zonder toestemming zich toegang hebben verschaft tot een rijstveld. De politie wil nog geen uitspraak doen over de doodsoorzaak. Het resultaat van de sectie heeft echter niet uitgewezen dat hij mishandeld zou zijn. Door familie en vrienden wordt beweerd dat Kalidien eerst is geslagen, waarna met een taludmaaier over hem heen is gereden.
De politie, die bezig is met het onderzoek en het opmaken van het dossier, is op de hoogte van de verdenkingen bij familie en vrienden. Kalidien was een visser en is inmiddels ten grave gedragen. Familieleden hebben het NDP-assembleelid Rachied Doekhie op de hoogte gebracht over de omstandigheden die volgens hen hebben geleid tot de dood van Kalidien.
Asha Gajadien-Bhagwat  
 

error: Kopiëren mag niet!