Weer volop aardappelen en uien volgende week

Uien en aardappelen zijn nog steeds schaars. In de afgelopen week heeft Combemarkt, één van de grote importeurs, een lading uien binnengehaald. Die was echter niet voldoende om alle consumenten te bereiken. Gisteren is wederom een lading binnengehaald. Radjoe Kalipdewsingh, directielid  Combemarkt,  gelooft dat hiermee de nood wat verlicht kan worden. Echter weet hij te vertellen dat de situatie de volgende week pas helemaal genormaliseerd zal zijn. Dit geldt ook voor aardappelen, die al enkele weken schaars zijn. In de winkels waar die wel te verkrijgen zijn, liggen de prijzen iets hoger dan normaal. Kalipdewsing gelooft dat de prijs van aardappel met 1 tot 2 SRD verhoogd zal worden, om dan geleidelijk aan weer te dalen.
De schaarste aan uien en aardappelen heeft volgens het directielid als oorzaak de slechte oogst en de mindere kwaliteit. Veel handelaren durven niet te importeren, omdat de producten aan bederf onderhevig waren.

error: Kopiëren mag niet!