Presidiumbestuur Seeka blaast partijstructuren nieuw leven in

“Zowel kaderleden als propagandisten die de partij de rug hadden toegekeerd, willen zich opnieuw aanmelden”, zegt voorzitter Nicolaas Prisirie van het presidiumbestuur van Seeka. “De nieuwe wind binnen de politieke organisatie en het afzetten van voorzitter Paul Abena liggen ten grondslag van deze positieve ontwikkelingen.” Onder leiding van Prisirie start Seeka ingaande september met campagnes in Brokopondo en Marowijne gevolgd door het Boven-Suriname-gebied.
“Wij hebben de afgelopen jaren stilstand in de partij geconstateerd en het ligt in de bedoeling dat de kernen/organen opnieuw worden geactiveerd, maar we zullen ook nieuwe kernen oprichten”, zegt Prisirie. De partij vindt de achterban van niet te onderschatten belang. “In de politiek gaat het om achterban. Zonder sympathisanten en leden kan niet gesproken worden van een volwaardige politieke partij.”
Ondertussen heeft partijsecretaris Johnynas Zorgvol, dagvoorzitter die de vergadering van 15 juli 2012 met als eindresultaat het afzetten van Abena leidde, een deurwaardersexploot ontvangen met de opdracht via de media kenbaar te maken dat Abena de rechtmatige voorzitter van Seeka is en dat zijn afzetting onrechtmatig is geweest. “Wij hebben het deurwaardersexploot aan de advocaat van de organisatie doorgespeeld ter afdoening. Het is niet onze attitude om de inhoud via de pers kenbaar te maken alvorens de tegenpartij dat heeft ontvangen”, zegt Zorgvol.
Behalve dat het presidiumbestuur van Seeka, dat tot de bestuursverkiezingen van februari 2014 in tact blijft, terrein wint bij de achterban, bestaat ook een relatie met A Combinatie. “Wij zijn in contact met de voorzitter van A Combinatie en dat is Ronnie Brunswijk”, zegt Prisirie.

error: Kopiëren mag niet!