Actiegroep bushouders: ‘Voorlopige tariefsverhoging 50 cent zou goed zijn’

‘Een verhoging van 50 cent op de huidige bustarieven is niet het ultieme doel. Maar voorlopig zou het goed zijn als we dit als tussenoplossing zouden krijgen. Daarmee zouden we ons een beetje kunnen redden. Over het officiële tarief willen we zo spoedig mogelijk om de tafel gaan zitten om dat te calculeren’, zegt Radjinderkoemar Jamoena, woordvoerder van de actiegroep binnen de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) aan Dagblad Suriname.
De bushouders streven ernaar om de subsidie die ze momenteel van de regering krijgen op de verbruikte diesel, af te schaffen. De reden daartoe is dat de overheid altijd te laat zou zijn met het uitbetalen. ‘Maar voordat we de subsidie gaan afbouwen of stopzetten, willen we wel eerst onze achterstallige SRD 9 miljoen subsidie ontvangen van de regering. Laat dat duidelijk zijn’, zegt Jamoena. De woordvoerder weet niet uit het hoofd hoeveel de verhoging moet bedragen, als de bustarieven opgetrokken worden. ‘Daarover moeten we gaan praten en alle calculaties goed maken. Ik kan nu niet zeggen hoeveel bijvoorbeeld het nieuwe stadstarief moet gaan worden’, zegt Jamoena.
Momenteel kost een stadsrit SRD 1.25. Dagblad Suriname verneemt van zijn bronnen dat de bushouders dit tarief graag opgetrokken willen hebben naar SRD 2.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: