Bezoek Marokko aan Suriname afgelast

Het bezoek van een Marokkaanse delegatie aan Suriname is afgelast vanwege een technisch probleem. Dit geeft de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen. Aanvankelijk zou gisteren de ondertekening van drie overeenkomsten tussen het Koninkrijk van Marokko en de Staat Suriname plaatsvinden. De drie samenwerkingsovereenkomsten betreffen volgens Lackin de technische samenwerking tussen beide landen, samenwerking betreffende toerisme en de visumafschaffing voor speciale categorieën burgers. Laatstgenoemd voorstel is door Lackin zelf ingediend. Het ligt in de bedoeling om de toerismesector te bevorderen door samen te werken met Marokko. Van deze samenwerking zouden ook de agrarische sector en de luchtvaart kunnen profiteren.
Lackin vertelt dat Marokko zondag heeft afgezegd vanwege een technisch probleem. De Surinaamse minister zal woensdag aanwezig zijn in de Dominicaanse Republiek bij de beëdiging van de nieuwe president. Op deze dag is ook een delegatie van Marokko aanwezig. Ter plekke zal een andere datum geprikt worden voor het Marokkaanse bezoek aan Suriname. Dit zal volgens de Buza-bewindsman binnen korte termijn plaatsvinden.
De Dominicaanse Republiek is door Transparency International genoemd als een van de meeste corrupte landen in het Caribisch gebied na Haïti. Dit eiland scoort het slechts uit 142 landen uit studies van de World Economic Forum, als het gaat om het verspillen van overheidsgelden, vriendjespolitiek en de derde-slechtste in misbruik van staatsmiddelen. De criminaliteit is een ander probleem in de Dominicaanse Republiek. De moordcijfers zijn gestegen van 14 per 100.000 inwoners naar 25 in de laatste decennia, doordat drugssmokkelaars proberen de zware aanpak van de drugscriminaliteit in Mexico te ontwijken. Vorig jaar doodde de politie 289 personen in het land, dat nog geen 10 miljoen inwoners heeft. Corruptie hindert de vooruitgang van het land en hoogwaardigheidsbekleders worden gelinkt met drugssmokkel.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: