Voorzitter Hedwig Valies: Het zal een spannende competitie worden

‘Na jaren zal men weer van start gaan met de gevorderde klasse van de Surinaamse biljart competitie’, zegt de voorzitter van Surinaamse Biljart Bond Hedwig Valies aan Dagblad Suriname. ‘ Het zal de eerste keer zijn van SBB om een biljartwedstrijd te organiseren in deze klasse. Vanaf 2004, toen wij de SBB in deze vorm hebben overgenomen, was de documentatie helemaal niet orde. Hierdoor konden wij deze competitie niet houden. Maar nu zijn we wel zover dat wij deze competitie kunnen organiseren. De kampioen van de gevorderde klasse zal ook de kampioen van Suriname zijn’, zegt Valies.
‘ Vorig jaar hadden wij wel Libre gespeeld bij de hogere klasse, maar deze keer zullen wij kader systeem spelen om de kampioen te bepalen. De kampioen zal dan Suriname op internationale biljart wedstrijden vertegenwoordigen. Maar wij hebben wel een probleem met het spelen van internationale wedstrijden. Wij hebben geschreven naar de wereld biljartbond in verschillende talen, maar nog steeds hebben wij geen antwoord gehad. Wij zullen het echter niet hierbij laten en wij gaan nu proberen om via het Ministerie van Sport en Jeugdzaken alsnog een antwoord te krijgen van de wereld biljartbond’, zegt Valies.
‘ Ik verwacht dat de gevorderde klasse een mooie en prachtige competitie zal worden. Als we vooral kijken naar de 6 spelers die er gaan deelnemen. Vooral Dinesh Bihari, die vorig jaar de Libre won maakt veel kansen, maar de gebroeders Chin A Foeng kunnen wel wat tegenstand bieden. Maar als je in de wandelgangen luistert hoor je dat Fred Mohes Singh heel goed speelt, zo ook Alan Thijm.  Henk Lie is een oud bekende, vooral vanwege de kwaliteiten waarover hij beschikt. Overall genomen  zie ik dat alle 6 spelers uiterst hun best zullen doen, om deze competitie tot een geslaagde competitie te maken’, zegt Hedwig Valies.

error: Kopiëren mag niet!