Suriname tweede in tafeltennis driehoeksinterland

In het kader van het 60-jarig bestaan van de Surinaamse Tafeltennisbond (STTB) hield zij op zaterdag en zondag interlandwedstrijden. Aan deze wedstrijden deden mee spelers uit Cayenne van de vereniging Montjoly en spelers uit Guyana van de vereniging Titans. Beide buitenlandse teams kwamen elk met  6-8 spelers. Op de eerste dag is er gespeeld in de landenteamsklasse. Elk land maakte twee teams van 3 spelers zodat er 6 teams waren, namelijk, Suriname 1 en 2, Guyana 1 en 2 en Frans Guyana 1 en 2. In de klasse landenteams kwam Frans-Guyana 1 op de eerste plaats (Wilson, Kanama en Banai), Suriname 1 op de tweede plaats en Frans Guyana 2 op de derde plaats. Voor Suriname 1 kwamen uit, Johnny Ho, Gray Ganga en Maurice Lie. Ralph King, speler van Surinaamse zijde, liet verstek gaan door laat te verschijnen.
Op de tweede speeldag was het individueel klassement aan de beurt. Aangezien Guyana en Frans-Guyana ook met jeugdspelers onder de 16 jaar waren gekomen achtte de wedstrijdleiding het noodzakelijk om een splitsing te maken tussen de junioren en de senioren. In het team van Guyana kwam  1 dame voor (17jaar Akisha Nedd) die over behoorlijk veel talent beschikt en in het seniorenklassement uitkwam Ze won in het landenklassement van alle Surinamers tegen wie zij was uitgekomen. Deze dame speelt voor de Guyanese selectie. In de groep van de Guyanezen bevond zich ook de nummer 1 in de U-16 klasse van Guyana, genaamd Stepfan Corlette (15 jr). Deze speler won van Maurice in Cuba, maar tijdens de wedstrijden van zaterdag wist Maurice goed van zich af te bijten en al zijn wedstrijden te winnen. Op de tweede speeldag deed Suriname’s nummer 1 speler,  Maurice Lie, wegens andere verplichtingen niet mee aan de wedstrijden. Drie senioren Surinamers namen deel aan de senioren wedstrijden, namelijk William Ritfeld, Romeo Jones en Desire Hooghart. Ze vielen niet in de prijzen.
De uitslagen zijn als volgt bij de senioren: 1ste plaats Wilson (al winnaar geweest bij het vorig bezoek aan Suriname in 2010, Frans Guyana); 2de plaats Kanama (ook de vorige keer tweede in 2010 aan Suriname, Frans Guyana); 3de plaats Dwayne Dick (Guyana).
De junioren: 1ste plaats Stefan Corlette (Guyana, na een enerverende finale tegen Banai van Frans Guyana met een achterstand van 2-0); 2de plaats Banai ( Frans Guyana en is van Surinaamse komaf maar woont en gaat naar school in Frans Guyana) nam deel in beide klassen; 3de plaats Mark Evans ( de derde /vierde plaats ging tussen Evans en Jared Soogea van Suriname. Alhoewel Jared hem al had gewonnen in de voorronde, lukte het hem niet wederom winst te halen uit deze partij. Hij verloor ook in een enerverende wedstrijd met 3-2.

error: Kopiëren mag niet!