Inwonende benadeelt huisbaas

De 25-jarige Ajaykoemar Ghiraw, die door zijn familie was afgestoten, heeft de man die hem onderdak had geboden voor een bedrag van ruim SRD 5000,- armer gemaakt. De benadeelde had de verdachte onderdak geboden en vroeg in ruil hiervoor om hem te helpen bij de verbouwing van zijn woning alwaar hij en de verdachte samen vertoefden. De benadeelde had een koe verkocht. De opbrengst had hij op een speciale plaats in zijn kamer bewaard. De verdachte was daarvan op de hoogte. Op de zitting verklaarde Ghiraw dat hij het geld uit boosheid had weggenomen. Hij gaf aan dat de benadeelde hem moest betalen voor de diensten die hij had verricht. De verdachte en het geld waren op een bepaald moment spoorloos. Later bleek dat hij zich in een hotel in Nickerie had opgehouden. Daar had hij dagelijks een prostituee bij zich. De openbare aanklager Nirmala Maikoe gaf aan dat indien de verdachte het gestolen geld voor iets goeds had gebruikt zij nog begrip ervoor kon hebben. De benadeelde heeft hem uit zijn nood geholpen doch omgekeerd heeft hij de benadeelde van SRD 5000 armer gemaakt. De verdachte heeft het vertrouwen van de benadeelde geschaad. Zij eiste hiervoor een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Ghiraw is vaker in aanraking gekomen met de politie. Echter heeft hij nog geen vonnis op zijn naam. Advocaat Georgette Leter verzocht de rechter om rekening te willen houden met de persoon van de verdachte en zijn houding ter terechtzitting. Zij verzocht de magistraat om mitigerend op te treden. Kantonrechter Marie Mettendaf achtte het feit zeer ernstig. De verdachte is vrijwillig met de benadeelde naar de politie gegaan. De magistraat gaf aan dat er sprake is van geldzucht. Niet zomaar wordt je door je familie afgeschoten. De strafrechter achtte het strafvoorstel van het OM passend en geboden en veroordeelde Ghiraw conform de eis, 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk onder aftrek. De veroordeelde mag oktober naar huis.
Saskia Bandhan        

error: Kopiëren mag niet!