Onverantwoord spuiten bezorgt landbouwers schade

Werknemers van een aannemingsbedrijf die bij onderhoudswerkzaamheden van de berm hebben gespoten met een chemisch middel aan de Draibatrastraat, zouden de oorzaak zijn van aangetaste groenten en gewassen op een aangrenzend perceel. De Draibatrastraat is niet ver van de Livornoweg. Het middel werd gesproeid met een motorische rugspuit, waardoor het met de wind werd meegenomen. Een plaatselijke landbouwer meent dat het verboden is om met een motorische rugspuit langs de weg te werken. ‘Het bespuiten kan, omdat er van overheidswege geen controle is. Nu ben ik al mijn groente op mijn eigen perceel kwijt. Ook de gewassen die mijn zus heeft geplant, zijn vernietigd.” De landbouwer heeft de bevoegde instanties, waaronder OW, gebeld zonder resultaat. ‘Ik ben niet tegen het onderhouden van de bermen, maar dat moet dan wel op verantwoorde wijze gebeuren. Nimmer mag het zo zijn dat anderen schade lijden. Wat nu gebeurt, is totaal mis.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: