Dochter Abop-topper veroordeeld voor drugsmokkel

De 28-jarige Marcia S. is veroordeeld tot een jaar celstraf wegens drugssmokkel. De in Nederland wonende dochter van een Abop-topper nam bijkans 2½ kilo cocaine mee naar Nederland. Het verderfelijk spul was verborgen in zolen van 12 schoenen, inclusief een paar die ze aan had tijdens haar aanhouding. Marcia was voor de crematie van haar oom naar Suriname gekomen. Volgens haar zeggen kreeg ze op de terugweg naar Nederland van een vriend 12 paar schoenen. In de zolen van de schoenen was cocaine verstopt. De verdachte komt uit een bekende familie van Moengo.
In deze zaak heeft de officier van justitie een jaar en acht maanden celstraf gevorderd wegens drugsuitvoer. Naast de straf heeft de officier een boete van SRD 3500 gevraagd. Bij niet betaling moet de verdachte 3 maanden extra uitzitten. Advocaat John Ferdinand pleitte voor strafverzachting. Hij verzocht de rechter om de verdachte die op haar 16de moeder werd en door haar man in de steek werd gelaten, om een veel mildere straf te willen opleggen, zodat zij weer terug kan gaan bij haar jonge kinderen. De raadsman heeft haar sociaaleconomische omstandigheden naar voren gebracht. Hij verzocht de rechter om hiermee rekening te willen houden.
Ferdinand gaf aan dat de verdachte niet speciaal naar Suriname was gereisd om drugs mee te nemen, maar om haar oom te bezoeken. De magistraat achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen. Zij legde Marcia een straf op van een jaar met aftrek, een geldboete van SRD 3500, subsidiair 2 manden hechtenis, en onttrekking van de drugs uit het verkeer.

error: Kopiëren mag niet!