Cynthia Duiker neemt afscheid van onderwijs

Gisteren nam het personeel van Imeao 4 officieel afscheid van collega-docente Spaans, Cynthia Duiker. Zij bereikte de pensioengerechtigde leeftijd. Duiker heeft eerst gediend als bureauambtenaar. De laatste 12 jaren heeft zij voor de klas gestaan. Woensdag werd Duiker in de bloemetjes gezet door zowel docenten als studenten van de dependance Kwatta. De komende week zal Duiker nog beschikbaar zijn om rapporten uit te reiken aan studenten. Waarnemend directeur van dependance Kwatta, Brian Sirras, zei in zijn toespraak dat Duiker nooit problemen heeft gehad met collega’s of studenten. “Zij heeft haar werk altijd correct gedaan en op tijd cijfers ingeleverd. Wij zijn de Almachtige dankbaar dat Hij ons deze docente heeft toevertrouwd. Als u naar haar keek, zag u altijd een ontspannen en rustige uitstraling op haar gezicht. Geniet u van uw welverdiend pensioen. Rust roest! Dus u gaat toch nog wat doen, neem ik aan”, zei Sirras tegen de gepensioneerde leerkracht in het bijzijn van de aanwezigen.
Duiker gaf haar collega’s en studenten te kennen dat zij heel prettig heeft gewerkt op de school. Er is respect geweest tussen de leerkrachten. Voorts gaf zij te kennen studenten altijd respectvol te hebben behandeld. Duiker heeft passie voor orchideesoorten. Zij zal starten met een orchideeaanplant. In dat kader werd zij ook verwend met orchideeplantjes. De gepensioneerde stelde zich beschikbaar als op haar een beroep wordt gedaan voor zover haar gezondheid het toelaat.
In gesprek met Dagblad Suriname zei Brian Sirras dat Duiker de school verlaat in een periode waarin Imeao 4 een geweldige progressie doormaakt. De resultaten liegen er niet om. Er zijn klassen met 100% bevorderden. De inschrijvingen lopen goed. Er zijn extra leslokalen beschikbaar om studenten van Kwatta en omgeving op te vangen. In het nieuwe schooljaar zal er een aanvang worden gemaakt met ‘Imeao nieuwe stijl’.
N. Ramjiawan

error: Kopiëren mag niet!