Wageningen bouwt hal van USD 100.000

In verband met 122 jaar Javaanse Immigratie heeft de Stichting Pah-Dipo, onder voorzitterschap van Carlo Soemotinojo, gemeend de gemeenschap van Wageningen van dienst te zijn met een multifunctionele hal. Deze komt te staan op de hoek van de Rexoralaan en het Dimaplein. Pah-Dipo is opgericht op 6 augustus 2008. Dipo was de eerste Javaanse manspersoon die voet aan wal zette in Suriname. De stichting heeft tot doel het bijdragen aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van de bewoners van Wageningen en omgeving en het bevorderen van sport, kunst en cultuur. Ondanks de brand van het Cultureel Centrum Wageningen, bijkans 20 jaren geleden, zijn  er toch nog heel wat kunstenaars, beeldhouwers en culturele groepen in Wageningen actief. Daarom is de behoefte aan een hal hoog.
De bouw van de multifunctionele hal wordt uitgevoerd middels de Javaanse goton-rojong gedachte: elke persoon zal zijn of haar bijdrage leveren. Ook het bedrijfsleven zal benaderd worden. De hal zal een oppervlakte van 260 m² hebben met een podium van 48 m². Een badmintonveld is ook geprojecteerd in de hal. De kosten zij geraamd op USD 100.000. Het streven is om in oktober/november van dit jaar te beginnen met de bouw.

error: Kopiëren mag niet!