Zwakbegaafde verdachte in zedenzaak krijgt 8 maanden cel

Stanley N., die volgens de rapportage van de psycholoog en de psychiater zwakbegaafd is, gaat wegens ontucht voor 8 maanden de bak in. Stanley werd door zijn familie verstoten. De enige die nog wat om hem gaf, was zijn zus die hem onderdak had geboden. De verdachte heeft echter het vertrouwen van zijn zus  geschonden. Haar minderjarige dochter klaagde elke keer over pijn aan haar geslachtdeel. De moeder bracht haar naar de arts. Deze  constateerde kneuzingen in de vagina van het kind.  Stanley werd op verdenking hiervan aangehouden. Bij de politie had Stanley bekend dat hij een vinger in het geslachtorgaan van zijn nichtje had gestopt.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Zij vorderde een straf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Advocaat Hedley Derby betoogde dat de zus een belangrijke rol heeft gespeeld in deze kwestie. Ook 3 familieleden hebben verklaard dat ze het zedendelict betwijfelen. Volgens de raadsman heeft het meisje bij de politie verklaard dat ook haar moeder aan haar geslachtsdeel is gegaan. De advocaat verzocht de rechter om de verdachte vrij te willen spreken. De magistraat was echter een andere mening toegedaan. Hij achtte, anders dan de advocaat, ontucht wettig en overtuigend bewezen. De magistraat vond het strafvoorstel passend en geboden en vonniste Stanley conform de eis tot 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Stanley moet nog enkele dagen in het gevang doorbrengen.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: