Krishna Janamastmi donderdag

Krishna Janamastmi is een Hindoefeest waarbij op de zevende en achtste dag van de donkere helft van de maand Bhadrapada de geboorte van de god Krishna wordt herdacht. Het feest voltrekt zich met veel muziek, toneel, zang en dans. Krishna wordt gezien als de volledige incarnatie van de god Vishnu. Hij werd onder erbarmelijke omstandigheden geboren toen zijn ouders gevangen zaten. Het voorlezen uit de Bhagavadgita – een leerdicht van Krishna – staat die dag centraal in de verschillende tempels en bijeenkomsten. In verschillende tempels in Suriname wordt deze dag uitbundig gevierd. De Shri Krishna Mandir te Vredenburg serie B zal deze dag donderdag vanaf 19.00 uur herdenken. Er zal mogelijkheid zijn om mee te doen aan pooja’s (offers) en andere rituelen. De organisatie zal voor voeding en drank zorgen.

error: Kopiëren mag niet!