Suriname wint damontmoeting van Guyana

De damdelegatie uit Suriname die Stichting Caribbean Centre meenam naar Guyana, heeft de driedaagse damontmoeting van Guyana gewonnen. De delegatie bestond uit dammers van de Jongerenfederatie Wanica (Jofewa). Op dag 1 won Suriname, op dag 2 maakte Guyana gelijk. Op de beslissende dag 3 won Suriname van in feite de nationale selectie van Guyana. De wedstrijden tijdens deze trip door Nickerie en Guyana zijn omgedoopt tot het GMI Eduart Autar- damtoernooi. Autar is de enige internationaal grootmeester van Suriname. Hij stelde voor de clinics aan de jeugd tijdens deze trip een aantal damborden, schijven en damklokken ter beschikking. Deze zijn onder andere verdeeld voor de schooljeugd van Nickerie en Guyana.
Op de eerste dag van de damontmoeting in Guyana gingen de dammers uit Wanica tot het uiterste om winst binnen te halen. Zo wist Wedanand Soekradj van Jofewa met 2-0 te winnen van Wayne Forje. Ramdeep Jairam speelde toen remise tegen Hemradj Basdewsing. Maar Pooranmalall Khemraj van Guyana trok de stand gelijk door heel verrassend te winnen van Pradeep Hardajal. Toen moest er een barage komen tussen de beste spelers om te bepalen wie dag 1 zou winnen. Vanuit Suriname kreeg Hardajal de kans om zijn verlies te herstellen en Guyana schoof wederom Khemraj naar voren. Khemraj moest dit keer zijn meerdere erkennen tegen Hardajal. Suriname won zo dag 1.
Zaterdag werd de tweede dag afgewerkt in het National Stadion of Guyana. Het was duidelijk te zien, dat de spelers oververmoeid waren, wat ook resulteerde in concentratieverlies. Want zowel Jairam als Khemradj wisten hun respectieve wedstrijden te winnen van Soekradj en Basdewsing. Hardayal wist wel zijn wedstrijd te winnen van Floyd Cumberbatel, Guyana ging er de tweede dag vandoor met de wedstrijd en trok de serie stand 1-1 gelijk.
Zondag waren de Surinaamse dammers erop gebrand om met de overwinning naar huis te keren en lieten niets onbetuigd en versloegen de Guyanese dammers. Waar Khemradj zijn wedstrijd wist te winnen van Soekradj, waren het Hardajal en Basdewsing die Mark Brathwaite en Jairam versloegen en Suriname de overwinning bezorgden. Door de overwinning wist Suriname deze damontmoeting te winnen met 2-1.

error: Kopiëren mag niet!