Internationaal basketbal in Suriname

Na de spannende play-off en Night of the Champions, kan Suriname zich opmaken voor internationaal basketbal in de Ismay van Wilgen Sporthal. Op dinsdag 7, woensdag 8 en vrijdag 10 augustus 2012 zullen de heren hoofdklasseplay-offploegen de krachten meten met een team uit Frans-Guyana. Het initiële contact met de Fransen is via De Schakel gelopen, maar het toernooi wordt gezamenlijk georganiseerd door de vier clubs – kampioen SCVU, semikampioen Yellow Birds, nummer drie De Schakel en nummer vier CLD. Onder meer nemen ze de wedstrijdorganisatie en de kosten voor hun rekening. Besloten is de krachten te bundelen ter ontwikkeling van de basketbalsport. Het evenement vindt plaats onder auspiciën van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA).
Het vierhoekstoernooi is een goede voorbereiding voor kampioen SCVU, die binnenkort naar Trinidad & Tobago moet voor een internationaal meetmoment. Ook voor de andere drie clubs is het een welkome uitdaging om na lange tijd de krachten weer te meten met een buitenlandse club. Wel is het zo dat De Schakel en CLD als mixteam zullen aantreden. Een toegangskaart kost 7,50 Surinaamse dollar.
 

Dinsdag 7 augustus 2012
19:00 uur Yellow Birds – De Schakel/C.L.D.
21:00 uur S.C.V.U. – Frans-Guyana
Woensdag 8 augustus 2012
19:00 uur S.C.V.U. – Yellow Birds
21:00 uur De Schakel/C.L.D. – Frans-Guyana
Vrijdag 10 augustus 2012
19:00 uur S.C.V.U. – De Schakel/C.L.D.
21:00 uur Yellow Birds – Frans-Guyana

error: Kopiëren mag niet!