Ontevreden PLO-bushouders maandag in actie

De ruim 1200 bushouders van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) eisen dat de regering  deze week de verlate brandstofsubsidie overmaakt op hun rekening. Als dat niet gebeurt, zullen er vanaf maandag onherroepelijk acties volgen. De burgerij zal dat merken op de verschillende trajecten, die onderhouden worden door de PLO. Dat zegt Radjenderkoemar Jamoennah, woordvoerder van de PLO-bushouders, aan Dagblad Suriname. De bushouders verwijten vicepresident Robert Ameerali te talmen met de uitbetaling van de compensatiegelden.  De PLO-leden wachten al ruim vier maanden op hun geld. Tussen de PLO en de regering bestaat de afspraak dat de compensatie om de twee maanden uitbetaald wordt. We zijn al vier maanden verder en we hebben nog geen geld gehad. De ministers wachten toch  geen vier maanden om hun salaris te ontvangen?  “Zij moeten niet vergeten dat wij hun daar hebben gezet”, schertst een verhitte bushouder.
Jamoennah vindt dat de regering de bushouders discrimineert. De boothouder en de OBS-bushouders krijgen naar zijn zeggen wel op tijd hun brandstofsubsidie. PLO-voorzitter  John Mahadewsingh zegt dat hij voor vandaag een onderhoud heeft met de vicepresident over de late betaling. De PLO-topper zegt alles in het werk te zullen stellen om de gelden los te krijgen, zodat de samenleving maandag niet gedupeerd hoeft te worden. De PLO-voorman drukt evenwel de bushouders op het hart zich te houden aan de administratieve deadline van de overheid. Degenen die niet op tijd gaan om te ontvangen, verliezen het recht om in aanmerking te komen voor de compensatiegelden. De gelden worden namelijk weer teruggestort in de staatskas. Jamoennah ergert zich danig aan deze uitleg van de voorzitter. Hij blijft erbij dat de regering de PLO-leden bewust dupeert. Alle bushouders hebben het geld nodig en zorgen ervoor dat zij hun zaken op tijd in orde hebben. Het ligt nu aan de regering om deze week de uitbetaling te laten plaatsvinden, zodat de bushouders weer optimaal kunnen rijden.

error: Kopiëren mag niet!