Highway Cup naar laatste fase donderdag The Survivors overleeft voorronde


De ploegen van Jong Atta Boys, SV Wilhelmina, FC Interpul en The Survivors zijn de 4 ploegen die zullen meedingen naar het kampioenschap van de Highway Cup. De halve finale en finale van deze cup worden op donderdag 9 augustus, Inheemsendag, afgewerkt. De eerste halve finale gaat tussen FC Interpul en Wilhelmina, daarna speelt Jong Atta Boys tegen de verrassing The Survivors. De winnaars spelen later op de dag de finale.
In poule A was Jong Atta Boys reeds vorig week geplaatst voor de halve finales. Toch won ze haar laatste wedstrijd met 12-2 van The Hunters, die al uitgeschakeld was. De ruststand was 7-1. Topscorer Gregory Righters scoorde weer 4 keer en brengt zijn totaal hiermee op 12 doelpunten. Delano Stella scoorde 3x, Miguel Hill 2x, Niven Cairo 1x en Andy Hart 1x. Voor The Hunters redden Amardeep Kedar en Kisje Kedar de eer. In deze poule speelden Dreamteam en SV Wilhelmina voor de tweede plaats. Beide ploegen hadden 3 punten, Dreateam had een beter doelsaldo en had genoeg aan een gelijkspel om over te gaan. Wilhelmina was voor het eerst in dit toernooi op volle sterkte en speelde dus beter dan haar eerste twee wedstrijden. Binnen 5 minuten stond Wilhelmina voor met 2-0 door goals van Jurgen Bernadin en Johan Aroeman. In de 7de minuut scoorde Fergyl Sypesteyn de 2-1 voor Dreamteam. Na een kwartier spelen dreigde de wedstrijd te escaleren, toen spelers van Dreamteam zich gingen bezighouden met de arbiter. Wegens uitschelden werd doelman Jordan Donoe ook rood gekleurd. In de periode dat Dreamteam met 10-man speelde, kwam ze op gelijke hoogte (2-2) middels een doelpunt van Gregory Dulder. Een briljante actie met een schot in de kruising bracht Johan Aroeman Wilhelmina vlak voor rust op 3-2. In de tweede helft scoorde Johan Aroeman nog 1 keer en bracht Wilhelmina op een 4-2 voorsprong. Ten slotte was het Sandino Aroeman die de eindstand op 5-2 bepaalde en Wilhemina verzekerde van een halvefinaleplaats.
In poule B hadden alle 4 ploegen nog kans om over te gaan naar de volgende ronde. FC Interpul had met twee overwinningen de meeste kansen, Survivors met twee verliespartijen het minst. Adonai en Ew Tjie Pegoe hadden elk 3 punten. Interpul speelde tegen Adonai en lange tijd leek het erop alsof Adonai de wedstrijd zou winnen. Ze kreeg veel kansen en was constant in balbezit in de eerste helft. Maar geen van de spitsen van Adonai kon de Interpul-goalie Helmut ‘Bere’ Beukenhout verslaan. Als een rots in de branding keerde Beukenhout alles, ook als hij alleen tegenover een aanvaller stond. Pas laat in de tweede helft brak Interpul het verzet van Adonai met een doelpunt van Awinash Laldharie (1-0). Hierna verdubbelde de ingevallen Steven Sardjoe de stand naar 2-0 en de andere ingevallen Ian Laldharie bracht met een wereldgoal de eindstand op 3-0. Hiermede kwam Interpul op 9 punten en Adonai met 3 punten was uitgeschakeld. Vermeldenswaard is dat doelman Beukenhout van Interpul na 3 wedstrijden 0 doelpunt tegen heeft gehad. Ew Tjie Pegoe had in haar laatste wedstrijd tegen Survivors aan een gelijkspel voldoende om de halve finale te halen. Maar zonder haar spelmaker Miquel Harderwijk gingen zaken heel moeilijk bij Ew Tjie Pegoe. Survivors speelde fris en nam een 1-0 voorsprong via Raymond Peerwijk. In de tweede helft maakte Marcelo Triesie uit een vrije trap de 1-1 voor Ew Tjie Pegoe. Maar Survivors overleefde de voorronde door nog 3 keer te scoren in de tweede helft. Peerwijk, Aman Bhoendie en Naresh Chirmoti maakten dat Survivors met 4-1 won. Ongelooflijk maar waar, deze ploeg zit in de halve finale.

Stand poule A:

#

Team

W

Pt.

V

T

1

Jong Atta Boys

3

9

29

4

2

SV Wilhelmina

3

6

10

16

3

Dreamteam

3

3

8

10

4

The Hunters

3

0

4

21

Stand poule B:  

#

Team

W

Pt.

V

T

1

FC Interpul

3

9

7

0

2

The Survivors

3

3

6

6

3

Adonai

3

3

5

8

4

Ew Tjie Pegoe

3

3

4

8

 

 

Donderdag 09 augustus 2012:

Tijd Wedstrijd

Stage

12.30 uur FC Interpul – SV Wilhelmina

Halve finale (X)

13.30 uur Jong Atta Boys – Survivors

Halve finale (Y)

14.30 uur Adonai – Dreamteam

5de/6de plaats

16.00 uur Winn. X – Winn. Y

Finale

 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: