DOE wacht op sein van president

De politieke partij DOE heeft in totaal 6.000 handtekeningen weten te verzamelen om de oproep te ondersteunen voor versnelde behandeling van de anti-corruptiewet in DNA. Volgens partijvoorzitter Carl Breeveld is het wachten nu op het sein van de president om deze handtekeningen samen met een petitie aan te bieden aan de president. In de petitie zal aan de president gevraagd worden de ontwerpwet, die al in het parlement was, weer in te dienen, zodat het gauw in behandeling genomen kan worden. De actie is gehouden en Breeveld is tevreden over het verloop.
De anti- corruptiewet is enkele jaren geleden voorbereid door de regering Venetiaan, maar is niet verder  in behandeling genomen door de toenmalige DNA.  De partij begon op  zaterdag 14 juli met een handtekeningenactie in de binnenstad. De bedoeling van de actie was om de samenleving zoveel mogelijk te betrekken en zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om de anti-corruptiewet versneld behandeld te zien in het parlement.
De anti-corruptiewet geniet prioriteit bij DOE. Volgens Breeveld is de behandeling een issue die elke Surinamer aangaat.

error: Kopiëren mag niet!